Life & Garden Oostburg
Life & Garden

Voor uw inspiratie en motivatie

Tuinmeubelen

Soorten buitenmeubilair

Afhankelijk van je budget, de ruimte die je thuis hebt en de look die je probeert te bereiken, zijn er veel verschillende soorten buitenmeubilair waaruit je kunt kiezen. Dit zijn de meest voorkomende soorten buitenmeubilair: 

  • Loungestoelen zijn het meest voorkomende type buitenmeubilair. Ze zijn geweldig om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, of het nu met een boek is of met vrienden en familie. Ze zijn er in veel verschillende stijlen, kleuren en materialen;

  • Outdoor banken, waar loungestoelen geweldig zijn voor individueel gebruik, zijn banken geweldig voor groepsgebruik; 

  • Tafels voor buiten wisselen van lage tafels tot hoge tafels, waar je voor kiest hangt er maar net vanaf waar je de tafel voornamelijk voor wil gebruiken;

  • Stoelen voor buiten zijn er in veel verschillende stijlen, van traditioneel tot modern. Ze zijn ideaal om kleur en stijl toe te voegen aan uw buitenruimte.

Tuinmeubelen

Wat zijn de beste materialen voor buitenmeubilair?

Er is geen vast materiaal voor buitenmeubilair. Alles hangt af van de elementen in uw klimaat, uw budget en uw stijl. Dit zijn enkele van de meest voorkomende materialen voor tuinmeubelen. Wicker is een van de populairste materialen voor buitenmeubilair. Het is een natuurlijk materiaal gemaakt van gevlochten lianen. Het is waterbestendig, duurzaam, en komt in veel verschillende ontwerpen en kleuren. Het enige nadeel van wicker is dat het niet bestand is tegen sterke wind. Teak is een zeer duurzaam hout dat wordt gebruikt voor buitenmeubilair. Het is waterbestendig, gemakkelijk te onderhouden, en ziet er geweldig uit bij elke stijl. Houten tuinmeubilair is perfect voor warme en tropische klimaten omdat het waterbestendig en duurzaam is. Het is daarnaast gemakkelijk te onderhouden, past bij elke stijl en is zeer comfortabel. Metalen tuinmeubelen zijn perfect voor koelere klimaten en is goed bestand tegen de elementen. Het komt in veel verschillende texturen en kleuren, en is gemakkelijk schoon te maken. Vaak wordt het gebruikt in combinatie met andere materialen, waar metaal als basis van het frame dient.

 

Plan uw route