Life & Garden Oostburg
Life & Garden

Voor uw inspiratie en motivatie

Barbecues

Over het algemeen weet iedereen wel wat barbecueën inhoudt en hoe dat gedaan kan worden. Voor wie meer wil weten dan alleen de basiskennis lees je hier waarom je zou kiezen voor een barbecue op gas, elektriciteit of houtskool, en welke accessoires onmisbaar zijn voor een gezellige partij barbecueën. Bij Life & Garden vind je alles wat je nodig hebt om op een zomerse, of winterse dag een goede barbecue te organiseren.

Barbecue op gas, elektriciteit of houtskool?

Barbecues

De meest gebruikte brandstoffen voor barbecues zijn gas, elektriciteit en houtskool. Maar hoe weet je nu welke je het beste kunt kiezen? Wat zijn de voordelen van elk soort en welke andere factoren hebben invloed op het kiezen van de juiste barbecue? 

We beginnen bij de gasbarbecue; binnen ons assortiment vind je enkel hoogstaande merken zoals Weber en The Bastard, twee van de grootste spelers op de markt. Het handige van een gasbarbecue is het gebruiksgemak. Je sluit de gasfles aan op de barbecue, wacht een paar minuten na de ontsteking en je bent klaar om te barbecueën. Daarnaast kun je eenvoudig de temperatuur aanpassen en hoef je na het barbecueën niet te wachten tot gloeiende delen zijn uitgebrand. 

Een elektrische barbecue is in gebruik misschien nog wel makkelijker dan een gasbarbecue. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een aansluiting op het netstroom. Nu kan dit buiten misschien lastig worden en is het belangrijk dat het droog blijft. Een elektrische barbecue zou dus een goede optie zijn als je enkel in de zomer van plan bent te gaan barbecueën. Het grootste voordeel van een elektrische barbecue is dat je er geen vieze handen van krijgt en niet hoeft te stuntelen met een onhandige gasfles. Plus, het netstroom zal niet op gaan zoals de andere brandstoffen. 

Voor een houtskoolbarbecue kies je wanneer je houdt van de authentieke manier van barbecueën. Het aansteken duurt inderdaad langer en je kunt de temperatuur niet goed reguleren, maar dat heeft ook zijn charme. Houtskool is ook de enige brandstof van deze drie opties die ervoor zorgt dat het eten de klassieke barbecuesmaak opnemen.

 

Plan uw route